Näin tunnistat netin deittihuijarin – liian hyvä ollakseen totta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Netissä ja deittisovelluksissa on helppo esittää muuta kuin oikeasti on. Osa ihmisistä tehtailee valeprofiileja ihmisiä huijatakseen, ja aihepiirin pohjalle on tehty jopa Catfish -deittihuijarit -niminen televisiosarja. Kerromme nyt viisi vinkkiä, joista voi tunnistaa deittihuijarin.

Ihmiset saattavat ihastua nopeastikin treffipalstan profiiliin ennen varsinaista kohtaamista. Viestien avulla on kuitenkin äärimmäisen helppoa tekaista henkilöllisyys ja esittää eri ihmistä kuin oikeasti on. Yksi varmimmista merkeistä on se, että henkilö ei ole valmis jakamaan sosiaalisen median tiliään. Tai mikäli huijarilla on sellainen, ei sieltä löydy mitään henkilökohtaista, kuten kuvia kavereiden kanssa.

Toinen vinkki löytyy niin ikään valokuvista, etenkin, jos profiilin kuvat näyttävät liian hyvältä ollakseen totta. Osa huijareista käyttää surutta netistä löytyvien henkilöiden valokuvia valeidentiteettiä luodessaan. Feikkiprofiileilla esiintyvät ihmiset luovat itsestään ympäripyöreitä kuvauksia, joista moni kiinnostuu. Tarkennusta mieltymyksiin voi saada lisäkysymyksillä, eivätkä huijarit osaa välttämättä vastata niihin.

Osa ihmisistä yrittää hyötyä rahallisesti tai seksuaalisesti valeprofiilin avulla. Mikäli keskustelunaiheet muuttuvat nopeasti kiusalliseen tai vaivaannuttavaan suuntaan, kannattaa ehdokas hylätä heti. Kevyet puheenaiheet ja vitsailu kuuluvat nettitreffikulttuuriin paremmin. Yksi helppo keino huijareiden karsimiseen on käyttää paikkakuntaan sidottua deittisovellusta. Tällöin aluetta pystyy rajaamaan tarkemmin, Femail First vinkkaa.