Saksalaiskaupunki asensi liikennevalot asfalttiin – syy kertoo paljon ihmisistä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimia tuijottavat ja potentiaalisia vaaratilanteita aiheuttavat jalankulkijat herättävät keskustelua etenkin monissa suurkaupungeissa. Saksassa älylaitteisiin liimaantuneita ihmisiä on alettu kutsumaan smombieiksi, viitaten zombieihin ja älypuhelinta tarkoittavaan smart phone -sanaan.

Saksan Augsburg on vastannut ongelmaan yllättävällä tavalla. The Local -uutissivuston mukaan kaupunki on alkanut asentamaan liikennevaloja asfalttiin, jotta älypuhelimiaan tuijottavien jalankulkijoiden olisi helpompi huomata ne.

– Tajusimme, ettei monien jalankulkijoiden katse ulotu enää normaaleihin liikennevaloihin. Päätimme asentaa risteyksiin toisetkin valot. Mitä enemmän liikennevaloja on, sitä useammat ihmiset huomaavat ne, kaupunginvaltuustoon kuuluva Tobias Harms kuvaili toimittajille.

Jalankulkijoiden älypuhelinten käyttö on johtanut Saksassa lukuisiin onnettomuuksiin. Maaliskuussa 15-vuotias tyttö kuoli jouduttuaan raitiovaunun alle Muchenissa. Älypuhelintaan kuulokkeet korvillaan käyttänyt tyttö ei huomannut lähestyvää vaunua ylittäessään tienristeystä.