Applen iPhonen myynti kääntyi laskuun – syynä bugit tai kilpailijat?

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Apple julkaisi vuonna 2007 ensimmäisen iPhone-älypuhelimensa, minkä jälkeen yhtiö onnistui nousemaan maailman suosimpien matkapuhelinmerkkien joukkoon ja näyttämään muille merkeille mallia siitä miten brändin ympärille rakennetaan kokonainen laitteiden ja palvelujen ekosysteemi.

Viime aikoina iPhone on kuitenkin saanut kärsiä monista ongelmista, kun monet erilaiset bugit ja suunnitteluvirheet ovat alkaneet ärsyttää käyttäjiä. Myös Suomessa lukemattomat iPhonet sammuilivat viime talvena mystisesti jouduttuaan pikkupakkaseen. Nyt iPhonen myynti on kääntynyt ensimmäistä kertaa laskuun.

Olivat syynä sitten Applen omat ongelmat tai esimerkiksi Samsungin ja Huawein menestyksekkäät älypuhelimet, putosi iPhone-älypuhelinten myynti vuoden ensimmäisellä neljänneksellä noin 10 miljoonan kappaleen verran. Samalla koko yhtiön tulos romahti peräti 3,1 miljardilla 10,5 miljardiin dollariin. Yhtiön liikevaihto laski 13 prosenttia.