Nainen kerännyt 80 000 lautasliinaa – maailmanennätys!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Slovakian Ruska-nimisessä kaupungissa asuu nainen, joka omistaa maailman suurimman lautasliinakokoelman. Antonia Kozakovan arkistoissa on servettejä eniten koko maailmassa ja hän pitää hallussaan Guinnessin maailmanennätystä.

Slovakialainen nainen rikkoi Guinnessin ennätyksen servettikokelmallaan jo vuonna 2007, mutta on tähän mennessä lähes nelinkertaistanut liinojen määrän. Hänen kokoelmissaan on lautasliinoja ympäri maailmaa, ja pinojen arvon uskotaan nousevan peräti 390.000 euroon.

Lautasliinojen keräilijällä ei ole kahta samanlaista servettiä. Hän on lajitellut ne laatikoihin omiin kategorioihinsa. Hän on täyttänyt arkensa nenäliinojen keräilemisellä ja nauttii kokoelmastaan suunnattomasti. Antonia on keräillyt servettejä vuodesta 1997, Barcroft TV uutisoi.