Koira haastaa taidemaalari – kultainennoutaja Dog Vinci

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

New Yorkin Long Islandilla asuva Dagger II on taidemaalari, jonka töitä mydään parhaimmillaan sadan dollarin hintaan. Erikoisen tapauksesta tekee se, että Dagger II on koira. Kolmivuotias labradorinnoutaja on saanut taiteellisten taipumustensa ansiosta lempinimen Dog Vinci.

Koira maalaa pidellen pensseliä suussaan, pukeutuneena asianmukaisesti punaiseen baskeriin ja huiviin. Myös Dagger II:n omistaja, Yvonne Dagger, on taiteilija. Yvonne tajusi koiransa taiteelliset kyvyt huomattuaan Daggerin tarkkailevan hänen omaa maalaamistaan.

– Dagger II makoilee aina vieressäni. Yksi päivä koira tökkäili minua kuonollaan, ja kysyin, haluaisiko sekin maalata. Koira alkoi heti heiluttamaan häntäänsä, Yvonne kuvailee Pix11-uutisille.

Koiran maalaukset menevät hyvin kaupaksi, ja esimerkiksi taannoin yksi sen teoksista myytiin Seattlessa asuvalle pariskunnalle. Dagger II:n ja Yvonnen elämään ja taiteeseen päästään tutustumaan Youtubessa julkaistulla videolla.