Maut vaikuttavat myös parisuhteeseen – samat mieltymykset viehättävät

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sanotaan, että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta. Lauseessa on totta ainakin se, että tuoreen tutkimuksen mukaan samankaltaisista makunauttinnoista pitävät ihmiset ihastuvat toisiinsa herkemmin. Maku ratkaisee myös parisuhteessa.

Ruokayhtiö Knorr on toteuttanut laajan selvityksen, jonka mukaan samanlaisista mauista nauttivat henkilöt lähentyvät helpommin. Toisin sanoen tulisesta ruoasta pitävät ihmiset kiinnostuvat herkemmin mausteisista ruoista nauttivista henkilöistä kuin niistä, jotka eivät ole mieltyneitä vahvoihin makuihin.

Peräti 80 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoi kiinnostuvansa enemmän samankaltaisista mauista pitävistä henkilöistä. 33 prosenttia puolestaan myönsi, että mikäli ehdokas ei pidä samanlaisesta ruoasta, voisi se merkitä kiinnostuksen lopahtamista kokonaan. Samassa selvityksessä 20 prosenttia vastaajista myönsi tilanneensa ainakin kerran elämässään ravintolassa inhoamansa annoksen pelkästään tehdäkseen vaikutuksen deittiin.