Netflix haastaa elokuvayhtiöt – tekee animaatioklassikon uusiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Samannimiseen kirjaan perustuvassa Ruohometsän kansa -animaatioelokuvassa seurattiin villikaneja, jotka etsivät uutta kotia ihmisten tuhoaman niityn tilalle. Eläinhahmoista huolimatta kyseessä on synkkä tarina, joka on ollut omiaan traumatisoimaan pahaa-aavistamattomia lapsia vuosikymmenten ajan.

Nyt kulttimaineeseen nousseesta animaatioklassikosta ollaan tekemässä uutta versiota. Deadline-sivuston mukaan Netflix ja Brittiläinen BBC-kanava työstävät Ruohometsän kansa -kirjaan perustuvaa neliosaista animaatiosarjaa.

– Ennen Harry Potteria oli Ruohometsän kansa. Richard Adamsin romaani on yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä ja eniten myydyistä kirjoista, BBC:n Matthew Read julistaa.

– Tämä fantastinen elokuvaversio tulee yhdustämään koko perheen ja kertomaan klassisen tarinan uudelle sukupolvelle, mies jatkaa.

Uuden version ääninäyttelijöinä kuullaan nimekkäitä tähtiä, kuten Star Wars: The Force Awakens -elokuvasta tuttu John Boyega, X-Men -elokuvien James McAvoy, Nicholas Hoult, Gemma Arterton, ja Ben Kingsley. Ohjaajana toimii 300: Imperiumin nousu -elokuvasta vastannut Noam Murro.