Makwan Amirkhani paljasti rajun koulukiusaamisensa: ”Viikseni poltettiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen UFC-vapaaottelija Makwan Amirkhani on noussut monien suomalaisten suosioon erityisesti kisamenestyksensä ansiosta sekä positiivisena roolimallina. Hän on vastustanut kiusaamista näkyvästi julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa, mutta nyt hän on paljastanut omat kokemuksensa.

Tuoreessa dokumentissa Makwan ”Makulaku” Amirkhani kertoo joutuneensa rajun kiusaamisen kohteeksi erilaisuutensa vuoksi. Kyse ei ollut pelkästään nimittelystä, vaan mukana oli myös ruumiillista väkivaltaa.

– Se oli raskasta aikaa. Tiesin olevani erilainen ja siitä sai kärsiä. Kiusaamista oli monenlaista. Esimerkiksi välillä viiksenikin poltettiin muutaman tyypin toimesta, Amirkhani paljastaa dokumentissa.

Dokumenttia kuvattiin taannoin Lontoossa, jossa Makwan osallistui UFC-vapaaotteluun. Kovalla työllä alansa tähdeksi noussut Makwan on käynyt pitkän tien kamppailulajinsa kanssa. Se on vaatinut valtavasti omistautumista, eikä kovin moni varmasti kykenisi samaan.

– Sanoin Rikulle, että olen valmis vaikka muuttamaan salille. Se oli kovaa. Joka aamu alkoi kello kuuden lenkillä. Rikun opissa tiesin kuitenkin pysyväni poissa pahanteosta, Amirkhani muistelee.

Dokumentista uutisoi ensimmäisenä MTV3-verkkomedia.