Robotti-älypuhelin lanseerattiin Japanissa – kävelee, juttelee ja tanssii

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sharp-yhtiö esitteli viime vuonna RoBoHon-laitettaan, joka on samaan aikaan älypuhelin ja toimiva robotti. Monet luulivat kyseessä olevan vain mainostemppu, mutta nyt Sharp on tuomassa robottipuhelinta kuluttajien saataville.

Tomotaka Takahashin suunnittelema RoBoHon osaa kävellä, puhua ja jopa tanssia. Robotti tunnistaa ihmiset heidän kasvojen ja äänen perusteella ja pystyy heijastamaan ottamiaan kuvia sekä videoita seinille.

Android 5.0 -käyttöjärjetelmällä toimiva RoBoHon on varustettu kahden tuuman kosketusnäytöllä. Näyttö on siis melko pieni moniin muihin markkinoilla oleviin älypuhelimiin verrattuna, mutta laitetta voi ohjata myös puhekomentojen avulla.

Aivan halpa lelu robotin ja älypuhelimen risteytys ei ole. RoBoHonin hinta tulee olemaan 198.000 yeniä, eli noin 1.600 euroa. Laite ilmestyy kauppojen hyllyille Japanissa 26. toukokuuta.