Teini vilautti koulun vuosikirjassa – sitten poliisi ilmestyi ovelle

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monissa oppilaitoksissa tehdään lukuvuoden päätteeksi vuosikirja, joihin kerätään opiskelijoiden valokuvia ja hauskoja anekdootteja opiskelujaksojen varrelta. Erään amerikkalaiskoulun vuosikirjaan päätyi kuitenkin tänä vuonna jotain odottamatonta vilauttelun makuun päässeen oppilaan ansiosta.

Arizonan Red Mountainin lukiossa opiskeleva Hunter Osborn paljasti sukuelimensä jalkapallojoukkueen yhteiskuvassa. Kukaan ei huomannut asiaa ennen kuin oli liian myöhäistä, ja vuosikirja julkaistiin. Kirja jaettiin yhteensä noin 3.400 henkilölle.

Kun tapaus paljastui, 19-vuotias Osborn pidätettiin. Hän sai yhteensä 69 syytettä itsensäpaljastamisesta ja yhden syytteen haitallisen aineiston paljastamisesta alaikäisille. Syytteiden suuri määrä johtuu CBS 5 AZ -uutissivuston mukaan siitä, että kuvassa oli yhteensä 69 henkeä.

Tapaus on herättänyt runsaasti kohua sosiaalisessa mediassa, sillä monet pitivät syytteitä liian kovina. Cange.org -sivustolle aloitettiin kampanja, jossa vaaditaan syytteiden hylkäämistä.