Tesla suojelee autoilijoita bioaseilta – HEPA-suodatin puhdistaa ilman

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teslan automalleista löytyy lukuisia futuristisia ominaisuuksia, kuten onnettomuuksia ehkäisevä automaattiohjaus. Tesla Model X -auton kerrotaan suojelevan käyttäjäänsä jopa biologisilta hyökkäyksiltä. Tämä tapahtuu auton HEPA-suodattimen avulla.

Tesla on paljastanut testanneensa Model X:n bioaseilta suojaavaa Bioweapon Defense Mode -ominaisuutta käytännössä. Automalli asetettiin kuplaan, jonka sisällä olevan ilman laadun Yhdusvaltojen ympäristönsuojeluvirasto luokittelee ihmiselle erittäin vaaralliseksi.

Yhtiön mukaan auton sisällä oleva ilma pysyi HEPA-suodattimen ansiosta täysin hengityskelpoisena. Tesla väittääkin, että Model X -auton sisällä istuvat selviytyisivät sotilastason bilogisesta hyökkäyksestä. Jatkuvasti eteenpäin kehiteltävän HEPA-suodattimen kerrotaan jopa puhdistavan auton ulkopuolella olevaa ilmaa.