Autoseksin pelätään yleistyvän – automaattiohjaus syynä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itseohjautuvat autot ovat tehneet viime aikoina tuloaan. Automaattiohjaus on jo nähty esimerkiksi sähköautovalmistaja Teslan tuoreimmissa malleissa. Kaikki eivät ole itseohjaavista autoista innoissaan, sillä niiden yleistymisellä pelätään olevan yllättäviä seurauksia.

Canadian Automated Vehicles Centre of Excellence -järjestön asiantuntija, Barrie Kirk, uskoo autoissa harrastettavan seksin lisääntyvän sitä mukaan, mitä autonomisemmaksi ajoneuvot muuttuvat.

– Ennustan, että kun tietokoneet hoitavat ajamisen, seksiä tullaan harrastamaan enemmän autoissa, Kirk paljastaa CBC-uutissivustolle.

Autoissa harrastettavan seksin lisääntymisen pelätään johtavan onnettomuuksiin. Monien ajoneuvojen autopilottiominaisuus vaatii nimittäin edelleen myös ihmiskuskin osallistumista ajamiseen. Kuljettajien pelätään yliarviovan autojen itseohjaavan ominaisuuden suorituskyky.

– Seksin harrastaminen on yksi lukuisista asioista, joita ihmiset tulevat tekemään autopilottien yleistyessä. Se tulee haittamaan heidän kykyään toimia nopeasti siinä vaiheeessa, kun auton tietokone pyytää ihmistä ottamaan ohjat, Barrie Kirk kuvailee.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.