12-vuotias wikipedioi itsestään Australian pääministerin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Harva suomalainen tietää, kuka Orley Fenelon on. Viikonloppuna Australian pääministereitä koskevaa artikkelia Wikipediasta lukeneita saattoi kuitenkin kohdata yllätys. Sivuston mukaan 12-vuotias poika oli nimittäin nimitetty saarivaltion uudeksi pääministeriksi.

Kuka tahansa voi tunnetusti muokata Wikipedian artikkeleita. Orley Fenelon teki juurikin niin, ja nimesi itsensä Wikipediassa Australian 30. pääministeriksi. Sittemmin jo korjatun artikkelin mukaan Fenelon astui virkaan 9. huhtikuuta 2016, ja ehti olla pääministerinä kahden vuorokauden ajan.

12-vuotiaan pojan pila sai yllättävän suuret mittasuhteet. Orley Fenelon noteerattiin nopeasti myös kansainvälisissä uutisjulkaisuissa, kuten Huffington Post -lehdessä.

– Minulla oli tylsää ja pelleilin kavereideni kanssa. Keksimme pilailla pääministerin kustannuksella. Minä ja pari kaveriani muokkasimme Wikipedia-sivustoja ja siitä se lähti, Orley kuvailee Mashable-sivustolle.

– Se oli vain typerä internet-juttu. Ajattelin että vitsailisin siitä, saisin heiman tavallista enemmän Instagram-tykkäyksiä ja unohtaisin koko jutun pian, 12-vuotias jatkaa.

Australian pääministerin tiedetään vaihtuneen viime vuosien aikana erittäin tiuhaan tahtiin. Parhaillaan virassa oleva Malcolm Turnbull on maan viides pääministeri kahdeksan vuoden sisällä. Tässä vaiheessa australialaisille siis tulisi tuskin enää yllätyksenä, vaikka virkaan todellakin astuisi seuraavaksi 12-vuotias poika.