Teinipoika rakensi kellariinsa Apple-museon -250 tietokonetta esillä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien nuorten taskusta löytyy Applen iPhone-puhelin, mutta Yhdysvaltojen Mainessa asuvalla Alex Jasonilla yhtiön tuotteita on tavanomaista enemmän. 15-vuotiaan kokoelmissa Applen laitteita on yli 250 kappaletta.

Alex Jasonin Apple-kokoelma täyttää hänen perheensä kodin kellarin. Teinin tarkoituksena olisi avata kokonainen julkinen museo, joka olisi pyhitetty teknologiajätin menneille ja nykyisille laitemalleille. Jason on ostanut suurimman osan koneista naapuruston nurmikkoja leikkaamalla keräämillään varoilla.

– Halusin vain hyvän tietokoneen. Pian tajusin että ihmiset heittävät näitä koneita pois. Siitä ajatus syntyi. Halusin luoda kokoelman, jakaa sen verkossa ja luoda oman museon, Alex Jason kuvailee Cult of Mac -sivustolle.

Nuorukaisen kokoelmista löytyvät muun muassa harvinainen toimiva Apple 1 -kone, Steve Wozniakin Apple II -mallia varten luomat Wozpak -koodausoppaat ja harvinaisia prototyyppejä. Apple-asiantuntija Jonathan Zufin mukaan Apple Orchard -niminen kokoelma on yksi maailman mittavimmista. Alexin ja hänen isänsä suunnitelmissa on avata Apple-museo vieraille alkuvuoteen 2017 mennessä.

– Avaamme museon keinona jakaa intohimomme teknologiaa ja innovaatiota kohtaan, Alex Jason julistaa.