Tyttö smokissa tanssiaisiin – koulu kielsi osallistumasta päättäjäisiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aniya Wolf -niminen opiskelija oli menossa oman koulunsa päättäjäistanssiaisiin, mutta hänet käännytettiin ovelta takaisin. Wolfille kerrottiin, että hän ei saa osallistua tanssiaisiin tumma puku yllään. Wolf oli ostanut naisellisen juhlamekon sijaan smokin, koska se sopi paremmin hänen tyyliinsä.

Wolf kertoo ABC News -uutisille olleensa aina hieman poikamainen ja vieroksuneensa nukkeleikkejä ja tyttömäisiä asioita jo lapsesta saakka. Päättäjäistanssiaisten pukukoodin luettuaan Wolfille oli heti selvää, että hän tulisi hankkimaan tumman puvun naisellisen mekon sijaan.

Pennsylvaniassa sijaitseva Bishop McDevitt -lukio oli kuitenkin pitänyt itsestäänselvyytenä sitä, että tyttöjen tulee pukeutua juhlamekkoon ja poikien pukuun. He olivat ilmoittaneet tästä Wolfille sähköpostitse juuri ennen tapahtumaa. Wolf ei enää ehtinyt tai halunnut muuttaa asuaan, minkä vuoksi hän päätti yrittää tanssiaisiin smokki yllään.

Wolf käännytettiin ovelta takaisin eikä hän saanut osallistua omiin päättäjäistanssiaisiinsa. Menettelyä pidetään todella konservatiivisena, koska monissa punaisen maton tapahtumissakin naisilla on nähty tummia pukuja, minkä pitäisikin olla täysin pukukoodin mukainen valinta tänä päivänä.