Yksinkertainen taito tekee miehestä viehättävän

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Verkossa on monia ohjeita ihmisille, jotka haluavat löytää itselleen kumppanin. Vinkit voivat liittyä elekieleen, jutustelun aloittamiseen tai vaikkapa siihen millaista vaatetta profiilikuvaan kannattaa laittaa päälleen.

Nyt tutkijat ovat kuitenkin saaneet selville, että miesten viehättävyyteen vaikuttaa naisten silmissä yksi melko yksinkertainen asia. British Psychological Society -laitoksen tutkijat saivat selville 388 ihmistä tutkimalla, että miesten viehättävyyteen ja kiinnostavuuteen vaikuttaa hyvin paljon se miten hyvät tarinankerrontakyvyt heillä oli.

Tutkimuksen mukaan naiset kiinnostuivat eniten miehistä, jotka olivat sanavalmiita ja osasivat kertoa mielenkiintoisella tavalla itsestään tai kertoa jonkin hyvän tarinan.

Sanavalmius toi Mirror-lehden mukaan miespuolisille kumppanikandidaateille naisten silmissä pisteet kotiin, mutta naisten kohdalla sama ei pätenyt. Naisten tarinankerrontakyvyt ja sanallinen valmius eivät vaikuttaneet siihen miten kiinnostava tai viehättävä nainen oli miesten silmissä.