LAPD partioi pian poliisi-Tesloilla – kiihtyvät 0-100 km/h 3,0 sekunnissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Los Angelesissa kokeillaan parhaillaan Tesla Model S -sähköautojen toimivuutta poliisikäytössä. Kokeilu on ollut käynnissä vuoden ajan. Poliisilaitoksella on parhaillaan koekäytössään kaksi Model S P85D -mallia.

P85D-mallit ovat Teslan tavanomaisia Model S -autoja nopeampia. Autot kiihtyvät nollasta sataan 3,0 sekunnissa Ludicrous Mode -ominaisuutensa ansiosta. Autojen huippunopeus on 250 kilometriä tunnissa.

Los Angelesin poliisivoimien ja Teslan yhteistyö saattaa kuitenkin kaatua hintapolitiikkaan. Yhden Tesla Model S P85D -mallisen auton hinta on noin 100.000 dollaria, kun taas Yhdysvaltojen suosituin poliisiautomalli, Fordin Police Inteceptor SUV maksaa CNBC-uutissivuston mukaan noin 30.000 dollaria.

Los Angelesin viranomaiset eivät kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta, että poliisit ajaisivat lähitulevaisuudessa Teslan autoilla. LAPD:n Vartan Yegiyan uskoo sähköisten ajoneuvojen hintojen laskevan lähitulevaisuudessa merkittävästi.

– Seuraavan kolmen tai neljän vuoden aikana autoteollisuus tulee keskittymään yhä enemmän sähköautoihin. Samalla myös niiden hinnat tulevat laskemaan, Yegiyan kertoo CNBC-sivustolle.