Näin elävät Kiinan ökyrikkaat nuoret

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramissa on nähty tilejä, joissa päästään seuraamaan ökyrikkaiden nuorten elämää sekä länsimaissa että esimerkiksi Venäjällä ja Iranissa. Kuvista tulee ainakin selväksi, etteivät kultalusikka suussa syntyneiden teinien huvit ja tyylit eroa toisistaan merkittävästi, asuivatpa he missä päin maailmaa tahansa.

Instagramin Rich Kids of China -tili esittelee, kuten nimikin antaa olettaa, Kiinan rikkaiden nuorten elämää. Tässäkin tapauksessa helppoa elämää viettävien teinien elämässä suurta osaa näyttelevät urheiluautot ja kalliit vaatteet sekä muut äärimmäisen vaurauden symbolit.

Hyvän kuvan kiinalaisten nuorten elämästä antaa myös Weymi Cho -nimisen nuoren naisen Instagram-tili. Kuvissaan Cho nähdään poseeraamassa arvokkaissa design-vaatteissa luksushotellien auloissa lukuisilla lomamatkoillaan.

Ökyrikkaita nuoria kutsutaan kiinassa fuerdai-termillä, joka tarkoittaa rikasta toista sukupolvea. Daily Mail -lehden mukaan maan hallitus kielsi taannoin rikkaiden teinien esiintymisen realitysarjoissa. Kiinan hallinnon harmiksi äveriäät nuoret pääsevät kuitenkin edelleen esittelemään elämäntyyliään sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa.

#richkidsofchina #richkids #bugatti #bugattiveyron

Kuva, jonka Rich Kids of China (@richkidsofchina) julkaisi

From @daniel_xiaopihai #richkidsofchina #richkids #rkoc #richkidsofinstagram #ferrari #laferrari #supercar #supercars #richardmille

Kuva, jonka Rich Kids of China (@richkidsofchina) julkaisi

衣服: @sharleenandweymi ?

Kuva, jonka Weymi Cho (@weymicho) julkaisi