Yksinkertainen niksi parantaa huonon vodkan, viinin ja viskin makua

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lifehacker-kanavan tutkijat testasivat, että pystyykö voimakkaalta maustuvista ja hinnaltaan halvemmista alkoholijuomista saamaan kalliin ja paremman makuisia. Apunaan kokeilussa he käyttivät vedensuodatinkannua, tehosekoitinta ja nestemäisiä aromeja.

Videolla parivaljakko kaataa halpaa ja pistävän makuista vodkaa Brita-vedensuodatinkannun läpi. Vedensuodatinkannu poistaa vedestä epäpuhtauksia, klooria ja kuparia, mutta tutkijat halusivat selvittää parantaisiko se myös vodkan makua. Kävi ilmi, että suodatettu vodka maistui pehmeämmältä ja parempilaatuiselta kuin suodattamaton.

Tutkijat myös dekantoivat punaviinin pikavauhtia. Yleensä punaviinipullo kehotetaan tyhjentämään laakeaan astiaan tai karahviin jonkin aikaa ennen nauttimista, jolloin viini hapettuu ja sen maku paranee. Tutkijat kaatoivat punaviinin tehosekoittimeen ilmatakseen viinin nopeammin. Kävi ilmi, että tämäkin kikka toimi.

Viimeiseksi halvan viskin makua kokeiltiin parantaa nestemäisen savun ja vaniljauutteen avulla. Viskin maku parani välittömästi pienen muuntelun jälkeen ja juomasta tuli naisen ja miehen mielestä huomattavasti miellyttävämpää.