Löytyykö sinulta vanha iPod? Se voi olla tuhansien eurojen arvoinen

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mikäli varastostasi löytyy käyttämätön, mutta edelleen toimiva iPod-soitin vuosituhannen alusta, saatat olla onnekas. Monien vanhojen Apple-laitteiden hinnat ovat nimittäin nousseet pilviin keräilijöiden parissa.

Apple ilmoitti vuonna 2014 lopettavansa iPod Classic -soittimien valmistuksen. Sen jälkeen laitteiden hinnat ovat nousseet eBayn kaltaisissa nettihuutokaupoissa paikoitellen tuhansiin ja jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Edelleen tehdaspakkauksessa olevasta kolmannen sukupolven iPod shufflesta pyydetään 999.95 dollaria, kun taas hopeisesta ensimmäisen sukupolven iPod ministä saa maksaa 2.499.99 dollaria. Rajoitettujen erikoisversioiden hinnat kohoavat vielä korkeammalle. Esimerkiksi uudenveroiseksi kuvailtua ensimmäisen sukupolven iPod classicia kaupitellaan 9.999.99 dollarin hintaan.

Kaikista hurjimpaan hintaan yltää alkuperäisessä pakkauksessa oleva toisen sukupolven iPod classic, josta pyydetään jopa 19.999.99 dollarin hintaa. Los Angelesissa asuva keräilyesineiden myyjä Hermie Brieto on huomannut Appleen liittyvien tuotteiden kovan kysynnän. Hänellä on oma teoriansa teknologiajätin vanhojen tuotteiden kovasta kysynnästä.

– Apple on ollut olemassa jo jonkin aikaa, ja monet ihmiset pitävät yhtiön tuotteista erittäin paljon. Keräilyn suosio johtuu varmaan Steve Jobsista ja Applen historiasta, Hermie Brieto kuvailee The Guardian -lehdelle.