Pizzalähetti teki ennätyksen – toimitti pizzan Kilimanjaron huipulle

Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Joskus pizzalähetin saapumista voi joutua odottamaan tuntikausia. Nyt otsikoihin on noussut tapaus, jossa pizzan toimittaminen perille kesti peräti neljä vuorokautta. Ravintolan puolustukseksi on todettava, että pizza toimitettiin tosin 5.896 metrin korkeuteen.

Pizza Hut -ravintolaketju on päätynyt Guinnessin ennätysten kirjaan kuljetettuaan pizzan Tansaniassa sijaitsevan Kilimanjaron vuoren huipulle. Kyseessä on kaikkien aikojen korkeimmalle koskaan toimitettu pizza. Tempauksella juhlistettiin Pizza Hutin avaamista Tansanian Dar Es Salaamiin, minkä myötä ketju on levittäytynyt jo sataan maahan.

Ruoan toimittivat perille Pizza Hutin Afrikan osaston toimitusjohtaja Randall Blackford ja ravintolan työntekijöistä koostuva tiimi. Ruokaläheteillä oli apunaan lukuisia oppaita, jotka avustivat pizzan kuljettamisessa haastavien olosuhteiden läpi Afrikan korkeimman vuoren huipulle. Pattereilla toimiva lämmityslaite piti huolen siitä, ettei pizza ehtinyt jäätyä matkan aikana.

Tempauksella kerättiin samalla rahaa Dar Es Salaamissa sijaitsevalle Msasanin peruskoululle. Guinness World Records -sivuston mukaan rahat käytetään 1.300 oppilaan koulun kauan odotettuihin parannuksiin.