Pako-televisiosarja jää toiseksi – mustekala pakeni putken kautta mereen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Uusiseelantilaisen merieläinpuiston mustekala kyllästyi akvaarioelämään ja otti hatkat altaastaan. Inky-niminen akvaariokasvatti onnistui pakenemaan kuin ihmeen kaupalla takaisin mereen pienen viemäriputken kautta. Tarina on kuin suoraan piirroselokuvasta.

Uuden-Seelannin kansallinen akvaario omisti ennen kaksi mustekalaa näyttelyssään, mutta toinen niistä karkasi kaikkien yllätykseksi. Inky-nimisen nilviäisen pakomatka oli alkanut sen altaan kunnostustyön jäätyä kesken, Huffington Post uutisoi. Kahdeksanlonkeroinen eläin oli huomannut akvaarion kannen olleen raollaan ja se oli päättänyt luikerrella tiensä ulos ja vapauteen.

Kun Inky oli päässyt akvaariosta ulos, oli se suunnistanut määrätietoisesti kohti 15-senttistä putkea. Mustekala ujutti tiensä putken kautta viemäriin, joka johti lopulta mereen. Inky jätti jälkeensä vanan, jonka perusteella meripuiston työntekijät huomasivat eläimen paenneen. Puiston johtaja Rob Yarrall kertoi Radio New Zealandin haastattelussa, että mustekalat voivat kutistaa vartalonsa suunsa kokoiseksi.