Luontokuvaaja oli jäädä karhun alle Haminan liepeillä: ”Päästin joukon ärräpäitä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisiokatsojia on viime päivinä varoitettu pariinkin otteeseen Haminan liepeillä havaitusta karhusta. Eilen lintuja kuvaamassa ollut Lassi Kujala joutui odottamattomaan kohtaamiseen mahdollisesti juuri saman karhuyksilön kanssa Haminan liepeillä Rantahaassa.

Kujala julkaisi kohtamisensa aikana ikuistamia kuvia ja kertomuksensa hyvin harvinaisesta tilanteesta Facebookissa.

– Olin vatsallani rantaniityllä makuualustan päällä. Edessäni oli joukko suokukkoja. Samassa linnut pakenivat. Katsoin sivulleni ja näin juosten lähestyvän nisäkkään. Päästin joukon ärräpäitä sillä luulin sitä aluksi koiraksi. Sadattelu hyytyi äkkiä sillä tajusin vinhaa vauhtia lähestyvä otuksen olevan karhun. Muistin miten viimepäivinä on Haminassa etsitty asuinalueella pyörinyttä karhua. Tämä saattoi olla juuri se yksilö, Kujala kirjoitti.

– Karhu tuli täyttä laukkaa ja suoraan kohti. Kuvasin koko ajan. Lopulta tajusin, että yhteentörmäys näyttää väistämättömältä, sillä karhu ei nähnyt minua koska olin maassa makuualustan päällä matalana. Kolme mutta kameralla varustettua henkilöä olivat rantapenkalla ja karhu näki varmaan heidät. Tästä syystä sen juoksurata tuli suoraan kohti minua.

Kujala jatkoi kuvaamista, vaikka turvallisinta olisi ollut esittää kuollutta. Lopulta karhu huomasi kuvaajan, pysähtyi hetkeksi ja päätti kääntyä ympäri. Karhu palasi samaan suuntaan kuin mistä se oli tullutkin, eli kohti omakotialuetta. Karhu oli eräänlaisessa motissa, koska ympärillä oli kuvaajia, merenranta ja asuinalue.

Karhusta tehtiin viimeinen havainto eilen illalla kello 22.00 aikoihin.