Norppaliven päätähti PHS106 sai nimen: Pullervo!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

WWF-sivustolla käynnistynyt saimaannorppien elämää kuvaava livekamera nousi heti suureen suosioon. Ihmiset ovat voineet käydä seuraamassa norppien elämää suorassa lähetyksessä, jossa koodinimellä Phs106 tunnettu urosnorppakin sai viimein nimensä.

Kameran kautta katsojat ovat nähneet usein etenkin Siiri-nimisen norpan ja Phs106-koodinimellä tunnetun norpan, joka sai viimein katsojaäänestyksen myötä uuden oikean nimen itselleen. Urosnorpan nimeksi valikoitui lopulta Pullervo, joka on näyttänyt saaneen ihmiset huvittuneiksi.

Hyviä nimiehdotuksia tuli luontokuvaaja Juha Taskisen mukaan todella paljon. Yli 6.000 ehdotuksen joukosta valittiin finaaliin nimet Sulo, Severi, Saimo, Aarre ja Pullervo. Lopulta kuitenkin Pullervo osoittautui osuvimmaksi nimeksi erityisen vaalealle ja isohkolle urosyksilölle.