Beyoncen vaatemalliston karmaiseva tausta – tehdään nälkäpalkalla!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Beyonce on lanseerannut hiljattain yhteistyössä Top Shopin kanssa uuden urheiluvaatemalliston, jota on markkinoitu naisille voimaannuttavilla mielikuvilla vahvoista ja treenaavista naisista. Nyt on kuitenkin käynyt The Sun -lehden mukaan ilmi, että vaatteet tuotetaan pajalla, jossa valtaosa työtekijöistä on naisia, jotka saavat todella pientä palkkaa.

Sri Lankassa sijaitsevalla vaatepajalla työskentelevät naiset saavat Beyoncen Ivy Park -malliston tekemisestä lehden mukaan vain noin 55 senttiä tunnilta. Ivy Park -merkki on urheiluvaatemallistoksi melko kallis merkki, mutta sen normaalista hintavampia tuotteita on onnistuttu myymään kuitenkin nopeaan tahtiin Beyoncen aggressiivisen markkinointikampanjan ansiosta.

Ivy Parkin sanoma ja missio on naisten inspiroiminen ja tukeminen, minkä vuoksi vaatemalliston tuottaminen naisia riistävällä tehtaalla on melko ristiriitaista. Naiset saavat Sri Lankassa paikallisen lain mukaan alhaisimman mahdollisen palkan, joka on vain noin 81 euroa kuukaudessa.

www.IvyPark.com

Video, jonka Beyoncé (@beyonce) julkaisi