Suurin timantti sataan vuoteen huutokaupataan – tennispallon kokoinen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaisen Lucara Diamond -yhtiön Afrikan Botswanassa sijaitsevasta kaivoksesta löydettiin viime vuonna timantti, joka on suurin laatuaan sataan vuoteen. 1.109 karaatin jalokivi on lähes tennispallon kokoinen.

Lesedi la Rona -niminen timantti tillaan huutokauppaamaan Lontoossa 29. kesäkuuta. Yahoo News -uutissivuston mukaan Sotheby-huutokaupan meklari uskoo timantin myyntihinnan kohoavan yli 70 miljoonaan dollariin.

Kiven odotetaan rikkovan timantin myyntihinnan aikaisemman ennätyksen, joka kuuluu viime vuonna Genevessä 48.5 miljoonalla dollarilla kaupatulle Blue Moon -timantille. Hong Kongista kotoisin oleva miljardööri Joseph Lau osti arvokiven lahjaksi seitsemänvuotiaalle tyttärelleen.