Valtaosa juo vettä väärin – tässä yleisimmät virheet

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nesteytys ja riittävä veden juominen on tärkeää, mutta ihmisten tulisi kuitenkin muistaa muutama asia siitä, kuinka kehoa voidaan nesteyttää oikein. Women’s Health -lehden asiantuntija kertoi yleisimmät virheet, joita nesteytyksen suhteen tehdään.

1. Vettä ei juoda ennen treeniä

Vettä tulee juoda kovan treenin aikana, mutta vieläkin tärkeämpää on se, että keho on kunnolla nesteytetty ennen kuin treeni alkaa.

2. Kahdeksan lasillista päivässä

Yleisen uskomuksen mukaan ihmisen tulisi juoda vettä kahdeksan lasillista päivässä. Tämä ei kuitenkaan täysin pidä paikkaansa, koska ihmiset saavat nestettä myös hedelmistä ja kasviksista.

3. Kahvin ja teen vältteleminen

Kahvi ja tee toki toimivat diureetteina, mutta yleensä niiden määrä korvaa lähes kokonaan menetetyn nesteen määrän, minkä vuoksi niiden nauttimista ei tarvitse nestehukan pelossa vältellä..

4. Epäsäännöllinen nesteytys

Juoda tulee aina kun tuntee janon tunteen, mutta vettä olisi hyvä juoda myös silloin kun jano ei ole ehtinyt vielä tulla päälle.

5. Jano sekoitetaan nälkään

Ihmisen keho voi välillä luulla olevansa nälkäinen vaikka henkilön olisi todellisuudessa vain jano. Tämän vuoksi ennen syömistä tulisi aina pyrkiä juomaan iso lasillinen vettä.