Älytennarit toimivat nagivaattorina – kartat historiaan!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelinten GPS-ominaisuus on helpottanut vieraissa kaupungeissa suunnistamista, mutta karttapalvelun tuijottaminen ei ole aina mielekästä puuhaa. Nyt halpalentoyhtiö EasyJet on kehitellyt suunnistuksessa auttavat Sneakairs-älytennarit.

Älytennarit on suunniteltu erityisesti ulkomailla matkustavia varten. Kengät käyttävät älypuhelimen GPS-toimintoa auttaakseen määränpään löytämisessä. Kun käyttäjän tulee esimerkiksi kääntyä oikealle, oikeanpuolemmainen kenkä alkaa värisemään.

Sneakairs-kengät ovat yhteydessä älypuhelimeen Bluetoothin kautta. Tennarien prototyyppi toimii toistaiseksi vain iPhone-puhelinten kanssa.

Telegraph-lehden mukaan Easyjet aikoo tehdä älykengistä yhteensopivat myös Android-laitteiden kanssa. Älytennarit ovat toistaiseksi vielä kehittelyn asteella. Easyjetin tavoitteena on, että kaupat ilmestyisivät myyntiin lähitulevaisuudessa.