Italiassa hissi kulkee vaaka- ja pystysuunnassa – nerokas innovaatio

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Italian Genova on rakennettu merestä kohoaville jyrkille kukkuloille, joten kaupungissa liikkuminen on toisinaan vaivalloista. Paikasta toiseen kulkemista helpottaa kuitenkin epätavallinen hissi.

Youtube-käyttäjä Tom Scottin Amazing Places -sarjan videolla tutustutaan rannikkokaupungin Ascensore Castello d’Albertis-Montegalletto -hissiin. Kukkulan yläpuolella sijaitsevaan linnaan kulkeva hissi liikkuu sekä vaaka- että pystysuunnassa.

Videolla paljastetaan, kuinka erikoiselta kuulostava järjestelmä toimii käytännössä. Vaakatasossa liikkuva hissi on erillinen vaunu, joka puolestaan menee isompaan hissiin voidakseen kulkea pystysuunnassa. Näin ollen matkustajien ei siis tarvitse vaihtaa hissistä toiseen puolivälissä matkaa.