Miehet aliarvioivat naiskumppaniensa seksihalut parisuhteessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Yleisesti uskotaan, että miehillä on suuremmat seksuaaliset halut kuin naisilla. Naiset eivät välttämättä aina suostu pelkän seksin vuoksi yhtä helposti yhden illan rakkauksiin, mutta se ei tarkoita sitä, että heillä olisi vähemmän haluja.

Journal of Personality and Social Psychology kertoo tutkimuksesta, jossa tutkittiin parisuhteessa olevien miesten ja naisten seksuaalisia haluja. Kävi ilmi, että miehet itseasiassa aliarvioivat naisten seksuaaliset halut. Naisen halukkuus seksiin voi jäädä välillä parisuhteessa arkisen puuhastelun alle piiloon jos kumpikaan ei tee aloitetta.

Kolmeosaisen tutkimuksen tuloksena saatiin selville, että parisuhteessa olevat miehet aliarvioivat heidän kumppaniensa seksuaaliset halut. He olettivat naisen automaattisesti haluavan seksiä vähemmän kuin he, minkä vuoksi miehet eivät välttämättä tehneet aloitetta tai huomanneet naisen halukkuutta jos heidän omat halunsa eivät olleet samalla hetkellä korkealla.