Robotit puhdistavat rannat roskista

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet uimarannat ovat kesän tullen täynnä ihmisten niille jättämiä ja meren mukanaan kuljettamia roskia. Nyt rannat halutaan saada puhtaaksi uuden teknologian avulla.

Robot Missions on julkisten alueiden siivoamiseen robotiikan keinoin tähtäävä projekti. Tarkoituksena on valmistaa 3D-tulostettuja laitteita, jotka puhdistaisivat itsenäisesti esimerkiksi rantoja niille heitetyistä roskista.

Robot Missions on jo koeajanut 3D-tulostettujen robottien prototyyppejä hyvällä menestyksellä. Laitteet keräsivät pieniä ja keskikokoisia roskia erilaisissa maastoissa ja sääolosuhteissa. Seuraavaksi Robot Missionsin tavoitteena on kerätä viiden kilon verran jätettä Kanadan Toronto Islandilta.

Projektille haetaan parhaillaan rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivustolla. Robot Missionsin kehitteilijöiden tarkoituksena olisi Inhabitat-sivuston mukaan luoda opas, jonka avulla ihmiset ympäri maailmaa voivat valmistaa julkisten alueiden siivoamisessa auttavia robotteja.