Perhe pakeni kutsumatonta vierasta – kasuaari ilmestyi olohuoneeseen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian Cairnsissa perhe on joutunut jättämään tilapäisesti kotinsa taloon vaeltaneen kasuaarin vuoksi. Takapihalle kävellyt lintu oli päättänyt livahtaa sisälle taloon avonaisesta ovesta. Sue ja Peter Leach soittivat hätänumeroon ja he pakenivat lastensa kanssa talosta.

The Cairns Post -lehden mukaan lintu oli perheenjäsenille entuudestaan tuttu kaveri. Se oli nimittäin käynyt usein heidän pihallaan marjavarkaissa. Perhe oli antanut linnulle nimeksi Peanut. Lintu on aiemmin vältellyt lähikontaktia ihmisten kanssa, joten perhe ei osannut odottaa linnun vierailua heidän kodissaan.

Yllätysviisiitti ei ilahduttanut asukkaita, sillä kasuaarit ovat tunnetusti vaarallisia lintuja. Guinness World Records on nimennyt kasuaarit maailman vaarallisimmiksi linnuiksi niiden aggresiivisen luonteen ja voimakkaiden raajojen vuoksi. Linnuilla on myös pitkät ja terävät kynnet. Peter Leachin mukaan lintu poistui talosta lopulta vapaaehtoisesti, eikä eläintenpelastusviranomaisten tarvinnut saattaa sitä ulos.