Pikanuudeleilla yllättävän värikäs historia – keksittiin vahingossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Halvat ja helppovalmisteiset pikanuudelit ovat suosittua pikaruokaa esimerkiksi opiskelijoiden keskuudessa. Harva kuitenkaan tietää, kuinka nopeasti vedessä valmistuvat nuudelit ovat löytäneet tiensä ruokakauppojen hyllyille.

Youtuben Great Big Story -kanavan tuore video perehtyy pikanuudeleiden yllättävänkin mielenkiintoiseen historiaan. Tuotteen takana on japanilainen liikemies Momofuku Ando, joka kehitteli nykymuotoiset pikanuudelit toisen maailmansodan jälkeen.

Sodan jälkeisessä Japanissa ruoka oli niukassa. Yhdysvallat lähetti maahan jauhoja, olettaen japanilaisten valmistavan niistä leipää. Momofuku Andolla oli kuitenkin parempi idea, sillä hän päätti kokeilla voisiko jauhoista valmistaa maassa suosittuja nuudeleita.

Ando yritti vuosikausien ajan saada nuudeleista sekä hyvin säilyviä että hyvän makuisia. Lopulta hän tajusi salaisuuden piilevän pikapaistossa. Tämä menetelmä kuivasi nuudelit ja jätti niihin pieniä puhkeamia, joiden ansiosta ruoan pystyi keittämään uudelleen helposti.