Disneyn Pieni merenneito uudelleen elokuvaksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Disney-yhtiö työstää parhaillaan uutta elokuvaversiota vuonna 1991 ensi-iltansa saaneesta Kaunotar ja hirviö -animaatiosta. Nyt Disney suunnittelee oikeiden näyttelijöiden voimin toteutettua versiota myös toisesta suositusta animaatioelokuvastaan.

Tuotantoyhtiön kerrotaan luonnostelevan uutta versiota vuonna 1989 ilmestyneestä Pieni merenneito -elokuvasta. Projekti on Deadline-sivuston mukaan vielä alkutekijöissä, ja sen mahdolliseen toteutumiseen vaikuttavat todennäköisesti Disneyn tulevien elokuvien menestys.

Disney ei ole ainoa yhtiö, joka suunnittelee tuovansa Hans Christian Andersonin klassikkosadun uudelleen valkokankaalle. Myös Universal-tuotantoyhtiö on työstämässä omaa Pieni merenneito -elokuvaa, jonka pääosassa nähdään Chloe Grace Moretz.

Uuden Kaunotar ja hirviö -elokuvan teaser-trailer osoittautui menestykseksi, sillä sitä katsottiin 92 miljoonaa kertaa ensimmäisen 24 tunnin aikana. Disney-yhtiön Viidakkokirja-elokuvan uusi versio on puolestaan tahkonut suuria summia rahaa lippuluukulla, sillä se on tuottanut maailmanlaajuisesti yli 860 miljoonaa dollaria.