Joku jätti silmälasit taidemuseon lattialle – kävijät luulivat taideteokseksi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteen ymmärtäminen saattaa olla hankalaa silloin, kun vastuu teoksen vaikuttavuudesta siirtyy katsojalle. Etenkin nykytaide jakaa ihmisten mielipiteitä siitä, voiko tavalliset asiat muuttua mestariteoksiksi ainoastaan silloin, jos teoksen taustalla on menestynyt taiteilija?

Amerikkalainen 17-vuotias T.J. Khayatan vieraili ystävineen sanfranciscolaisessa nykytaiteenmuseossa. He halusivat tehdä museovieraille käytännön pilan ja asettivat tuikitavalliset silmälasit lattialle seinän viereen. Pian alkoi tapahtua.

Museovieraat katselivat lattialla nököttäneitä silmälaseja kuin mitä tahansa taideteosta, ja osa kävijöistä otti niistä jopa kuvia. Museovieraat luulivat, että silmälasit ovat yksi näyttelyn teoksista. Tapahtumasarja on ikuistettu Twitteriin ja se on saanut ihmiset nauramaan vedet silmissä.