Koulukirjan kannesta netti-ilmiö: ”Miten tämä on onnistuttu kuvaamaan?”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Koulukirjan kansikuvasta otettu kuva on alkanut leviämään sosiaalisessa mediassa hurjaa vauhtia, koska se on saanut ihmiset hämmästelemään sitä miten kuva on onnistuttu ottamaan. Kun kirjan kantta katsoo ensimmäistä kertaa, se näyttää aiva tavalliselta oppikirjan kannelta. Kun sitä alkaa katsomaan tarkemmin pystyy huomaamaan, että siinä on yksi omituinen yksityiskohta.

Kirjan kansikuvassa on viisi opiskelijaa, jotka pitelevät käsissään kirjaa. Nuorten käsissä olevan kirjan kannessa on kuitenkin jo valmiiksi kansikuva, jota he ovat juuri ottamassa. Riaklerise-käyttäjä jakoi kuvan Twitterissä ja ihmetteli miten henkilöt voivat olla jo kirjan kannessa valmiiksi jos he vasta poseeraavat kansikuvaa varten.

Twitterissä kantta on spekuloitu ja sen ottamiseen on arveltu käytettävän kaksosia, vihreää taustakangasta ja aikamatkustusta. Kyseessä oli kuitenkin arkistoista otettu kuva, jota muokkaamalla kirjan kansi oltiin saatu aikaiseksi.