Uusi Matkakeisari.fi -verkkopalvelu kertoo kätevimmän matkustusvälineen

Digi Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset matkustavat paljon maan rajojen sisäpuolella, mutta edullisimman matkustusvälineen selvittäminen on usein ollut hankalaa erillisten verkkopalvelujen takia. Nyt Matkakeisari.fi kertoo halutun matkan ja ajankohdan perusteella kaukoliikenteen parhaat vaihtoehdot hintoineen.

Matkakeisari hakee tietonsa muun muassa VR:n, Matkahuollon ja OnniBusin järjestelmistä ja esittää ne helppotajuisena listana. Näkymästä selviää aikataulujen ja hintojen lisäksi myös esimerkiksi matka-aika.

Myös matkojen varaaminen onnistuu samasta näkymästä klikkaamalla, joten kovin paljon kätevämmäksi ei kulkuvälineen valintaa ja lippujen ostamista enää saada. Tosin sillä edellytyksellä, että VR:n verkkopalvelu on toiminnassa.

Matkakeisari.fi ei ole valtiollinen jättimäisen budjetin projekti, vaan nelihenkisen kaveriporukan kehittämä ja koodaama palvelu.

– Hintatietoinen matkustaja joutuu pitämään usean palveluntuottajan nettisivuja auki löytääkseen parhaimman hinnan ja sopivimman yhteyden. Tämä välilehtien kanssa pelaaminen alkoi ärsyttämään ja päätimme tehdä asialle jotakin, Matkakeisaria kehittävä Jari Laari kertoi Tietoviikko-lehdelle.