Pelastuslaitokselta pysäyttävä kuva: ”Koska lähtiessä oli kiire”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden paras pyöräilykausi on alkanut jo koko maassa, ja samalla perinteisesti myös polkupyörällä sattuvien onnettomuuksien määrä kasvaa merkittävästi. Viime vuosina varsinkin pyöräilykypärien käyttö on vähentänyt vakavia onnettomuuksia, mutta edelleen liian moni jättää kypärän käyttämättä.

Nyt Pirkanmaan pelastuslaitos on julkaissut Facebookissa koskettavan kampanjakuvan, jossa nähdään miten voi pahimmillaan käydä ilman pyöräilykypärää. Kuvassa perheenäiti makaa tiedottomana maassa, koska hän on loukannut päänsä kaatuessaan. Kaksi pientä tytärtä katsovat avuttomina vieressä. Samalla pelastuslaitos muistuttaa vielä millaisia tekosyitä monet vanhemmat käyttävät kypärättömyydelle.

Koska kypärä on ruma.Koska tukka menee lyttyyn.Koska lähtiessä oli kiire.Koska en ole tottunut käyttämään kypärää.Koska en kaadu.

Muistathan sinä käyttää kypärää pyöräillessäsi.