Kännykkä piiloon lomalla – keskity kumppaniin täysillä

Digi Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Olipa sitten ravintolassa, puistossa, linja-autossa tai elokuvateatterissa, on suurimmalla osalla kädessään älypuhelin. Kerroimme äskettäin huolestuttavasta kyselytuloksesta, jonka mukaan puhelimet ovat syrjäyttäneet jopa oman kumppanin seuran. Tähän on saatava muutos.

Durex-kondomivalmistaja on raportoinut tutkimuksesta, jonka mukaan älylaitteet varastavat pariskunnan yhdessäoloaikaa jopa lomamatkalla. Kun ennen kumppanukset suuntasivat seksilomalle harjoittamaan sitä kauneinta, on nykyään heidän pääasiallisimpana tarkoituksena raportoida reissustaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Seksiasiantuntija Alix Fox on huolestunut ilmiöstä. Hänen mukaansa pariskuntien on vietettävä lomalla aikaansa toistensa seurasta nauttien. Arkirutiineista poistuminen antaa mahtavan tilaisuuden harrastaa seksiä kaikkina vuorokauden aikoina. Tämä jos mikä tuo suhteelle lisäpontta ja perustavanlaatuista onnea.

Pariskunnilla on usein korkeat odotukset ennen kahdenkeskistä lomaa. Reissussa herkutellaan, shoppaillaan ja koetaan ennennäkemättömiä seikkailuja. Seksuaalivietti nousee hyväntuulisuuden myötä. Toisinaan lopputulema ei vastaa odotuksia, ja nykyisin suurin väliinastuja on puhelin. Jos pariskunnan osapuolille on tärkeämpää langattoman nettiyhteyden olemassaolo kuin mahtavaan seksiin soveltuva sänky, ovat he totaalisesti hakoteillä.

Reissuun lähtevät kumppanukset voivat sopia tietyt ajat, jolloin he käyttävät puhelinta. Matkoilla ei tarvitse olla jatkuvasti online tai tavoitettavissa. Parhaimmillaan seksimatka oman rakkaan kera jatkuu myös kotioloissa, kun molemmat osapuolet ymmärtävät mikä on suhteessa tärkeintä. Se on läsnäolo.