Festariviikonloppu vastaa pitkää kuntosalitreeniä – näin paljon palaa kaloreita!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kesä tietää erilaisten ulkoilmatapahtumien ja musiikkifestivaalien alkamista. Festivaaleilla nautitaan musiikista, pidetään hauskaa ja herkutellaan hyvillä ruoilla ja juomilla, mutta festivaalialueella kävijät harrastavat myös yllättävän paljon hyötyliikuntaa.

Varsinkin musiikkifestivaaleilla ihmiset hyppivät, pomppivat ja tanssivat keikkojen aikana, mikä polttaa salakavalasti juhlijalta kaloreita. Lempiartistien aloittaessa keikkojaan eri puolilla festivaalialuetta juhlijat tulevat myös välillä kävelemään rivakasti ja ottamaan juoksuaskelia siirtyessään konserttilavoilta toiselle.

Elite Daily -sivuston mukaan ihminen kävelee festivaaleilla päivän aikana keskimäärin kahdeksan kilometriä. Tämän lisäksi tanssiminen polttaa tunnissa yli 300 kilokaloria, toisen henkilön pitäminen harteilla polttaa tunnissa yli 400 kilokaloria, ylös alas hyppiminen yli 600 ja käveleminen vajaa 300 kilokaloria tunnissa.