Nainen osti kaksi mikrosikaa – paljastuivatkin yli 100-kiloisiksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Mikropossuiksi kutsuttuja minisikoja ostaessa moni on tehnyt sen virheen, että on luullut sian automaattisesti jäävän pikkuriikkiseksi. Mikropossuksi kutsuttu roikkovatsasika voi tavalliseen tapaan ruokittuna kasvaa noin satakiloiseksi, mikä tuleekin monille pientä lemmikkiä toivoneille yllätyksenä.

Janey Byrne -niminen nainen osti koiralleen kaveriksi kaksi mikropossua. Meeka-nimisen possun nainen osti ensimmäisenä, minkä jälkeen hän osti vielä toisen Molly-nimisen possun vuotta myöhemmin. Naiselle kävi nopeasti selväksi, että possut eivät tule jäämään pieniksi.

Porsaat vain kasvoivat kasvamistaan, ja lopulta ne tulivat aikuisiällä painamaan reilusti yli sata kiloa. Byrne osti possut 450 euron hintaan kasvattajalta, joka lupasi niiden jäävän teekupin kokoisiksi.

Minipossurotuisetkaan siat harvemmin jäävät pieniksi kun niitä ruokitaan normaalisti. Monet kasvattajat pitävät mikrosikoja aliravittuina ja syöttävät niille porsaina ravintoköyhää ruokaa, minkä vuoksi ne pysyvät pienikokoisina siinä tapauksessa, että ne jäävät edes henkiin.