Kesäherkut uudelle tasolle – jälkiruoat tehdään nyt grillissä

Ruoka Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Aurinkoinen sää on kannustanut ihmisiä grillauspuuhiin. Useimmiten grillin hehkussa valmistuu lihan ja makkaran lisäksi vartaita, täytettyjä herkkusieniä tai maissia. Grillissä voi kuitenkin valmistaa myös makunystyröitä hiveleviä jälkiruokaherkkuja.

Grillissä valmistuu nopeasti erilaisia hedelmäjälkiruokia, kuten grillattuja persikoita, luumuja, banaanin puolikkaita, ananasviipaleita tai kirsikka- ja mansikkavartaita. Grillattuihin hedelmiin ja marjoihin saa helposti lisämakua erilaisten marinadien avulla, joita voi valmistaa yksinkertaisesti viskitilkasta, sokerista, voista ja kanelista.

Grillatut marjat ja hedelmät kannattaa tarjoilla jäätelön tai kermavaahdon kera. Grillissä voi myös valmistaa makean pitsan, jonka pohjan päälle pannaan esimerkiksi suklaata, kirsikoita ja ricotta-juustoa. Rohkeimmat valmistavat grillissä valurautapannun kokoisen keksin. Katso reseptit ja lisätiedot