Seitsemän syytä stalkata exää netissä

Digi Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sosiaalinen media mahdollistaa helpon yhteydenpidon tuttavien kanssa. Osa ihmisistä käyttää yhteisöpalveluja vihamiestensä tai ex-kumppaneidensa tarkkailuun ja vakoilemiseen. Nyt on listattu seitsemän syytä, miksi ihmiset etsivät tietoa entisistä kumppaneistaan sosiaalisesta mediasta.

Illicit Encounters -sivuston toteuttaman kyselyn mukaan peräti 64 prosenttia sosiaalista mediaa käyttävistä on etsinyt exästään tietoja netistä. Yksi syy on se, että he palavat halusta tietää entisen rakastettunsa nykyisestä kumppanista tai siitä, mitä he tekevät työkseen.

Stalkkerit saattavat olla jopa niin uteilaita, että he haluavat nähdä onko exä kerryttänyt vuosien aikana elopainoa tai muuttunut muuten ulkonäöllisesti. Entisten heilojen vakoilemisessa arvoidaan usein, onko henkilö nykyään onnellinen tai menestynyt.

Omia saavutuksia saatetaan vertailla exän elämäntilanteeseen, mikäli se tulee selville pelkän sosiaalisen median julkisen profiilin avulla. Totuus on kuitenkin se, että osa etsii entisiä heiloja jälleennäkemisen toivossa. He selvittävät exän parisuhdetilanteen ja saattavat jopa ehdottaa tapaamista.