Turistit mokasivat: Ottivat ”kylmettyneen” biisonin autoonsa luonnonpuistossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yellowstonen luonnonpuiston halki ajaneet turistit ovat nousseet otsikoihin napattuaan biisonin vasikan mukaan autoonsa. Turistit epäilivät eläimen olleen kylmissään ja pulassa, ja päättivät toimittaa sen itse metsänvartijalle.

Biisonin autoonsa ottaneet isä ja poika saapuivat Lamar Buffalo Ranch -maatilalle, ja vaativat metsänvartijaa paikalle. Luokkaretkellä ollut koululuokka opettajineen ja valvojineen oli parhaillaan vierailemassa maatilalla tapauksen aikaan.

– He vaativat päästä metsänvartijan puheille. He pelkäsivät vasikan olevan jäätynyt ja kuolemaisillaan, luokkaretken valvojana paikalla ollut Karen Richardson kuvaili East Idaho News -lehdelle.

Viranomaiset saapuivat pian paikalle, ja antoivat sakkorangaistuksen biisonin autoonsa ottaneille isälle ja pojalle. Tämän jälkeen heidän täytyi näyttää metsänvartijoille, mistä eläin löydettiin. Vasikka toimitettiin takaisin luontoon.

Vaikka turistien tarkoitusperät olivat hyvät, toimivat he silti lainvastaisesti ottaessaan biisonin autoonsa. Luonnonpuistojen sääntöjen mukaan villieläimiin ei tule koskea eikä niitä tule ruokkia. Yellowstonessa vierailevia ihmisiä kehotetaan pysyttelemään vähintään 23 metrin päässä biisoneista.