Tutkijat sävelsivät kappaleen kissoille – tältä se kuulostaa!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Wisconsin-Madisonin yliopiston tutkijat ovat ottaneet osaa mielenkiintoiseen projektiin, jossa oli tarkoituksena selvittää minkälaiset äänet ja musiikki miellyttävät kissaa. Tutkijoita kiinnosti erityisesti se, minkälaiset äänet saisivat viirusilmän rentoutumaan.

Klassinen musiikki oli tutkimuksen mukaan eniten kissojen mieleen, mutta rentoutuksessa tehokkaimpia ääniä olivat kissojen omat äännähdykset. Kehrääminen, syöminen ja maukuminen sai kissojen keskuudessa tervetulleen vastaanoton.

Daily Mail -lehden mukaan tutkijat päättivät Marylandin yliopiston muusikoiden avustuksella säveltää kissoille oman kappaleen. Ihmisen korvaan kappale ei kuulosta kovin musikaaliselta, sillä tunnin ajan tallenteelta kuuluu vain kehräystä ja maiskutusta. Kissojen kappaletta on testattu useilla viirusilmillä ja tutkijat ovat varmoja siitä, että se vetoaa ainakin osaan kissoista. Kokeilunhaluiset lemmikinomistajat voivat testata, miten oma kissa reagoi kappaleeseen. Hitti vai huti?