Helsingin Hernesaareen valtava kelluva hiekkaranta

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Hernesaaren rantaan on tulossa kelluva hiekkaranta, kun tarkoitukseen muutettu Espa-rahtiproomu ankkuroidaan paikalle elokuun ajaksi. Beachboard-alueen koko on peräti tuhat neliömetriä, ja alukselle rakennetaan muun muassa beach volley -pelikenttiä, 20-metrinen kiipeilyseinä ja BMX-hyppyri mereen sekä tietenkin ravintolapalveluja.

Staran saamien tietojen mukaan ESL Shippingin Espa on toiminut viime aikoina hiiliajossa, mutta parhaillaan siitä rakennetaan elämyskeskusta Helsingin Ruoholahden rannassa. Sieltä alus siirretään valmistuttuaan Hernesaaren rantaan. Beachboardilla tullaan elokuussa järjestämään runsaasti myös tapahtumia.

– Esimerkiksi 19. – 22. elokuuta järjestetään Beach Volleyn kansainvälinen kutsuturnaus, jossa on mukana lajin huippuja Suomesta ja Euroopasta. Asiakkaat ovat tervetulleita alukselle aamusta iltaan, ja esimerkiksi tuolloin otteluita järjestetään aamukymmenestä iltakymmeneen, markkinointipäällikkö Satu Heikkilä kertoi Staralle.

Lisäksi 5. elokuuta ohjelmassa on kiipeilykilpailu. Rio de Janeiron olympialaisia varten Espa muunnetaan suureksi kisakatsomoksi. Asiakkaita Espan katsomoon mahtuu noin kaksituhatta, ja lisäksi VIP-tiloihin mahtuu muutama sata katsojaa. Aluksen koko on todella majesteettinen.

– Laivalla on pituutta 100 metriä ja leveyttä 22 metriä. Sinne tuodaan kaksi tuhatta tonnia hienoa hiekkaa Virosta, Heikkilä kertoi.

Beachboardin tuottavat yhdessä SQ Events ja Biitsi.fi.