Moni menestyjä työskentelee öisin – tässä esimerkkejä!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Bisnesmaailma herää aikaisin ja tämä tarkoittaa sitä, että kaikkien menestystä havittelevien kannattaa karistaa unihiekat silmistä jo aamukuudelta. On hyvä muistaa, että maailmaan mahtuu myös menestyneitä yökukkujia, jotka nukkuvat mielellään pitkään.

Espanjalainen tutkimus osoitti taannoin, että öisin valvovat ihmiset saattavat olla älykkäämpiä ja luovempia. Perinteiset virastoajat sotivat pahasti yökukkujien rytmejä vastaan, mutta seuraavat tunnetut henkilöt todistavat, että menestys ei aina ole unirytmistä kiinni.

Buzzfeed-sivuston perustaja Jonah Peretti on kertonu nukkuvansa ainakin puoli yhdeksään joka aamu. Myös newyorkilainen kirjailija Kathryn Schulz on kehunut olevansa tehokkaimmillaan keskellä yötä, eikä pidä kiirettä heräämisen kanssa.

New York Cityn pormestari Bill de Blasio on sanonut, että ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua itseään aamuihmiseksi. Gonzokirjailija Hunter S. Thompson puolestaan heräsi aina vasta iltapäivällä, koska valvoi joka yö aamuun saakka.

Entinen Englannin pääministeri Winston Churchill ei noussut sängystään ylös ennen puolta päivää. Sen sijaan hän vietti aamun pedissä lehtiä lukien ja töitä tehden. Kirjailija Cynthia Ozick on kertonut viettävänsä mielellään aktiivista seuraelämää, eikä saavu edes kotiinsa ennen keskiyötä. Myös Gustave Flaubert, tunnettu kirjailija, on kertonut aloittaneensa päivänsä vasta lounasaikaan.

Alexis Ohanian on yksi Reddit-palvelun perustajista ja myöntää, että valvoo helposti aamukahteen. Hän kuitenkin yrittää herätä aamukymmeneen mennessä. Muusikko Pharrell Williams nousee joka aamu ilman herätyskelloa yhdeksältä aamulla. Myös muotiguru Karl Lagerfeld on myöntänyt nauttivansa aina seitsemän tunnin yöunista, eikä kellonajalla ole tällöin merkitystä.