Näin diabetesriski vähenee 90 prosentilla 8 päivässä

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisille ei yleensä suositella nopeasti laihduttavia dieettejä ja ruokavalioita, joita noudattamalla kalorien nauttiminen tullaan pudottamaan todella pieniin lukemiin. Nyt tutkijat ovat kuitenkin saaneet selville, että lyhyaikainen romahdusdieetti onkin diabetesriskiryhmässä oleville ihmisille hyväksi.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa selvitettiin erilaisten ruokavalioiden ja laihdutuskuurien vaikutuksia syöpäriskiin. Tutkimukseen osallistui 2.300 ihmistä, jotka olivat diabeteksen esiasteella. Esiaste on sijaitsee terveen sokeriaineenvaihdunnan ja diabeteksen välillä, ja pystyy nopeasti kehittymään diabetekseksi.

Henkilöt noudattivat kahdeksan päivän ajan ruokavaliota, joka sisälsi vain 800 kilokaloria päivässä keittojen ja pirtelöiden muodossa. Ihmiset laihtuivat kahdeksan päivän aikana noin 11 prosenttia painostaan, mikä vähensi heidän diabetesriskiään heti huimalla 90 prosentilla.

Ruokavaliomuutoksen lisäksi koehenkilöt harrastivat kevyttä liikuntaa kahdeksan päivän tutkimusjakson aikana. Tutkijat saivat selville, että vähäkalorinen, intensiivinen ja lyhytaikainen dieetti vähentää diabetesriskiä nopeasti ja todella tehokkaasti.