Sarvikuonon sarvi leikattiin – sisältä paljastui sydän

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sarvikuonoja salametsästetään niiden sarvien vuoksi todella paljon. Sarvikuonot yleensä tapetaan pelkkien sarvien vuoksi salametsästäjien toimesta, koska se on helpompaa ja nopeampaa kuin niiden tainnuttaminen rauhoittavilla aineilla sarvien poistamisen ajaksi.

YouTube
YouTube

Sarvikuonoja suojelevat ovat alkaneet aiemmin värjäämään sarvia punaisiksi, että salametsästäjät eivät tappaisi eläintä pilalle menneen ja värjääntyneen sarven vuoksi. Nyt eläinlääkärit ovat alkaneet myös turvautumaan sarvien poistamiseen.

Videolla nähdään, miten Etelä-Afrikassa sarvikuonon sarvi poistetaan laillisesti eläinlääkärin toimesta sen vuoksi, että sarvikuono ei houkuttelisi salametsästäjiä kimppuunsa. Lääkäri teki sarven sisältä koskettavan paljastuksen, kun sen keskelle oli muodostunut sydän tummemmalla pigmentillä.