Asiantuntija: ”Ammuttu Harambe-gorilla yritti suojella pikkupoikaa”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Viime päivinä uutisissa on levinnyt video valitettavasta tapahtumasta, jossa Harambe-niminen gorilla jouduttiin lopettamaan neljävuotiaan pojan pudottua eläintarhassa gorillojen aitaukseen. Nyt tohtori Emily Bethell on paljastanut Mirror-lehdelle mitä Haramben aggressiiviseksi tulkittu kehonkieli oikeasti tarkoitti.

Apinoiden ja gorillojen kehonkieltä tutkinut Bethell kertoi, että kuten moni arvelikin Harambe ei kokenut lasta uhkaavaksi, eikä näin ollen itsekään yrittänyt uhata lasta. Uutisen mukana levinneellä videolla nähtiin miten gorilla vetää poikaa vedessä, mutta se johtui pelkästään siitä, että gorilla yritti suojella lasta ja yleisön paniikki ja huutaminen saivat sen valppaaksi.

Tutkijan mukaan Harambe otti lapsen omaan suojelukseensa, että muut gorillat eivät hyökkäisi sen kimppuun. Tilanteesta julkaistulla materiaalilla nähdään miten gorilla pitää välillä käsiään pojan ympärillä ja pitää pojan kädestä kiinni ennen kuin gorilla ammuttiin.